Kesätyö somettajana, Emman blogi

Alotin kesätyöt heti kesäloman alettua. Aluksi en ollu iha varma millasta kesätyötä olin menossa tekemää mutta nopeastiha se selvisi ku pääsin töihin. Kesätyöni on ideoida markkinointia ja tehdä sisältöä Lakeuden kuidulle. Suurimman osan työtehtävistäni teen tietokoneen ääressä, eli sometan.

Työ kuulosti aluksi vaikealta ja monimutkaiselta mutta sitä se ei ole, päin vastoin! Työ on helppoa ja yksinkertaista, koska apua saa kunhan kysyy, en ole ammattilainen. Riittää kunha löytyy mielenkiintoa ja mielikuvitusta nii hommat sujuu ku ittestää!

Jukka Laine Fiberit esittelee laitetilaa, Jenni kuvaa.

Jukka Laine Fiberit esittelee Halakon pienempää laitetilakaappia.

Ensimmäinen työviikko ja Hailuodon retki!

Ensimmäiset työpäivät menivät kuvien ja videoiden suunnitteluihin Limingan lukiolla sekä Kaista käyttöön-hankkeen projektipäällikön Timo Hännisen haastatteluun. Keskiviikkona 7.6 teimme kuituretken Hailuotoon, jossa tutustuimme valokuidun asentamiseen. Vaikka en ole itse mikään kone/rakennus ihminen niin silti asiat kiinnostivat minua ja retki oli mun mielestä oikein onnistunut! Oppaanamme retkellä oli Halako:n projektipäällikkö Jukka Laine. Teimme myös haastatteluja, joita aluksi jännitin hieman mutta loppujen lopuks se oli oikein mukavaa! Saimme myös paljon kuva- ja videomateriaalia joita työstimme seuraavina etätyöpäivinä, torstaina ja perjantaina.

Kuitubreikki

Kesätyöporukkaa voileipäbreikillä. #kesäkuitu retki suuntautui Halakao-hankkeeseen Hailuotoon, jossa oltiin jo menossa siinä, missä Lakeuden Kuitu on vuoden päästä 2018! Oppaana Jukka Laine Fiberit:stä.

Toinen viikko

Viimeisen viikon tein melkeimpä kokonaan etänä, kirjoitin tätä blogia otin kuvia ja muokkasin niitä. Teimme siskoni Jennin kanssa myös haastattelun kuntamme (Lumijoen) kunnanjohtajalle Leena Lehtoruusulle, jossa mää toimin haastatteliana ja siskoni kuvas.

Vähän harmittaa ku työt kesti vaan kaks viikkoo, onha tää ollu kyllä paras kesätyö mikä mul on ollu! Kukapa mielummi leikkais nurmikkoa ku voi istua auringon paisteessa koneella! 😀 En nyt kuitenkaan yhtää vähättele mittää työtä. Kyl mul on pari kertaa meinannu ideat loppua, mutta etätyössä mitä oon tehny on se hyvä puoli että voi tehdä töitä silloin kun ideoita on… kunha sovittu työaika tullee tietenki täytee! Illallaki on pari kertaa sängystä noustu kirjottaa ideoita puhelimen muistioon ku sillonha parhaat ideat tullee mielee eikä niitä enää aamulla sit muista, senki opin kantapään kautta kun pari hyvää ideaa oli sitten yön aikana päästä johonki kadonnu.

 

Itse Lakeuden kuitu hanke on ruvennu kiinnostaa muaki ku siihe on perehtyny. Sehä mahdollistaa tälläisen työskentelyn jota juuri tällä hetkellä teen. Opiskelen itse Ruukin maaseutuopistolla ratsastuksenohjaajaksi Ja ku miettii opiskeluani johon otan ensi vuonna pari lukiokurssia mukaan, niin kyllähän se hyvä netti helpottaa opiskelua! Ku viikolla illat pittää hevosen selässä istua nii voi sit tehä lukio juttuja myös viikonloppuna kotona, kunhan netti toimii! Ja toimivaksiha sen saa kunha vaa tillaa kuidun omaan kottii!

 

Ja tänhän blogin kirjotti Emma, yksi #kesäsomettajista 🙂

Emma ja Lakeuden Kuidun lippu

Emma kantaa ylpeänä 🙂 Lakeuden Kuidun lippua. Sniif.