Valokuitu maatilalle kampanjahintaan

Laajakaistaa eli valokuitua tarvitaan nykyaikaisella maatilalla, jonka töissä koneiden käyttö vaatii kiinteän verkkoyhteyden.
Valokuidun suuri tiedonsiirtokapasiteetti mahdollistaa uudenlaisen teknologian käytön erilaisissa työtehtävissä.
Limingan, Tyrnävän ja Lumijoen kunnissa vireillä oleva valokuituhanke tuo laadukkaan laajakaistayhteyden maatilan tarpeisiin.

Automaatiotekniikka

Automatisoimalla navetan tai sikalan on mahdollista valvoa tuotantoeläimiä vuorokauden ympäri. Tämä helpottaa eläinten seuraamista, jolloin mahdollisiin ongelmiin ja muuttuviin tilanteisiin voidaan reagoida välittömästi. Varmatoimisella etäohjauksella häiriötilanteiden ratkaisu voidaan hoitaa mistä käsin tahansa, osin etänäkin.

Videovalvonta

Valokuidun ansiosta etävalvonta ja hälytyspalvelut paranevat sekä toiminta tehostuu, sillä tilanomistaja pystyy valvomaan tilannetta kännykästään menemättä paikanpäälle.

Sähköinen asiointi

Maatilojen kaupankäynti sähköistyy lähitulevaisuudessa entistä voimakkaammin. Esimerkiksi tukihakemukset, ilmoitukset ja kirjanpito ovat merkittävä osuus maatalousyrittäjän työtä.
Viljanviljely vaatii tarkkaa säätilojen seuraamista ja lihatilallisen on oltava yhteydessä tuotantoketjun muiden jäsenten kanssa. Nämäkin edellä mainitut tehtävät vaativat nopeaa ja nykyaikaista valokuitu yhteyttä, jotta niiden hoitaminen olisi mahdollisimman vaivatonta.

 

Sitoudu Kuituun tästä ,
saamme yhdessä verkon tilallesi ja kylällesi!

Ajankohtaista

22.08.2017

Sadonkorjuun aika nyt ja tulevaisuudessa

Aluksi KIITOS kaikille jo kuitukiinnostuneille! Ja erityisesti kuituaktiiveille! Tyrnävällä, Limingassa ja Lumijoella aletaan jo sadonkorjuu. Viljaa. Ja perunaa, tietenkin. Aika […]

Lue lisää
13.07.2017

Miltä Limingan tulevaisuus voisi näyttää? Nooran blogi

Tällä hetkellä ihmisten elämää voisi kuvailla helpoksi. Monet asiat on jo tehty lähes automaattisiksi ja asiat, jotka ennen piti hoitaa […]

Lue lisää
19.06.2017

Kesätyö somettajana, Emman blogi

Alotin kesätyöt heti kesäloman alettua. Aluksi en ollu iha varma millasta kesätyötä olin menossa tekemää mutta nopeastiha se selvisi ku […]

Lue lisää